קשר טיפולי מיטיב – איך יודעים שזה "זה"?

שלוש אבני דרך מהוות בשבילי טיפול אפקטיבי ששינה לי בצורה מהותית את איכות החיים.
1. טיפול מיטיב. לזהות שאני בטיפול מיטיב (אני מפרטת על זה למטה), לדעת שסה"כ אני בידיים טובות, ואז – להתמסר… לתת אמון… לסמוך…  זה מרפא את פצע ההתקשרות מהילדות. אם הקושי שלך הוא מהילדות, זה מה שאני יודעת שעוזר…
2. השתתפות בקבוצות. ללכת לקבוצת 12 צעדים לילדים בוגרים למשפחות בלתי מתפקדות (זה נקרא בקיצור ACA). חומרי הקריאה שלהם וההשתתפות בקבוצות זה הדבר הכי מרפא ומיטיב שנתקלתי בו.
3. ללמוד מיינדפולנס. זה לגמרי שינה לי את כל הדיבור עם עצמי. למדתי מה זה אומר להיות טובת לב אל עצמי ולהפסיק להתעלל בעצמי.

אז איך יודעים שטיפול הוא מיטיב?

לפני ימי הקורונה, זכיתי להיות בכנס בשם "הדרך להחלמה". זה היה כנס מרתק, ייחודי ומרגש. הנושא היה הדרך להחלמה מפוסט טראומה מורכבת. בין השאר, דיברה בו ד"ר ענת גור (ממרכז "חכמת נשים") על בחירת מטפל/ת מתאימ/ה. היא דיברה על כמה חשוב למי שמתמודדת עם ילדות לא פשוטה, לבחור בטיפול מתאים, כי באמת שיש מטפלים שפשוט לא מכירים ומבינים מספיק טוב את הנושא. בתמונות המצורפות יש כמה כללי אצבע שנתנה ענת.
אפשר למצוא עוד מידע בעמוד שכתבו הנשים הנהדרות שגם היו שותפות בארגון הכנס וגם חילקו חוברת מידע שמצורפת לכאן. הנושא תחת הפרק – "דגשים לבחירת קשר טיפולי מיטיב".
 החוברת לקוחה מעמוד הפייסבוק שנקרא "מרפאות" ונוצר על-ידי – איה בר טוב, מיכל בת אדמה, אנה סנפירו, קרן קסטנבנד ויעל אריאל.
ממליצה לעקוב אחרי מה שהן עושות בעמוד הפייסבוק שלהן: https://www.facebook.com/merapotcptsd/
בברכת טיפול מועיל
שלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *